Op 17 oktober is er actie gevoerd in het Sint Antonius ziekenhuis in Leidsche Rijn. Het doel van deze actie is om het CAO met 5% te verhogen. Het ziekenhuispersoneel voelt zich niet genoeg gewardeerd en en vindt dat ze een hoger salaris verdienen. Op 17 oktober werd alles uit de kast getrokken om hier aandacht voor te vragen.

Carla en Mirjam zetten zich samen met heel veel andere verpleegkundigen in voor een hoger CAO. Ze eisen onder andere een stijging van 5% op hun salaris. Het Sint Antonius is een groot ziekenhuis met veel verschillende afdelingen. Veel van deze afdelingen ondernomen op 17 oktober actie. Ze draaien zondagsdiensten, hoe dit werkt vertelt Mirjam.

Onlangs is bekend geworden dat er op 20 november een massale staking wordt gehouden in Nederland onder de Ziekenhuizen. Op deze dag sluiten bijna 80 locaties hun deuren, waaronder het Sint Antonius ziekenhuis in Utrecht. Ook hier zal de eis voor een betere CAO de reden zijn voor de staking. Mirjam en Carla hoopte dat het niet op deze dag hoefde aan te komen. Maar ze zullen actie blijven ondernemen tot er een CAO akkoord is.