Sinds 1 januari 2020 is er van alles veranderd in Nederland op het gebied van contracten en ontslagregelingen. De zogenaamde Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) heeft als doel de kloof tussen vaste contracten en flexibele contracten te verkleinen. Voorheen hadden werknemers met een vast contracten aanzienlijk meer rechten en betere arbeidsvoorwaarden dan flexibele werknemers.

Voorheen was er bijvoorbeeld één ontslaggrond nodig voor het ontslaan van werknemers, dit is door de cumulatiegrond verandert. Zo kunnen er nu meerdere ontslaggronden gebruikt worden. Ook hebben werknemers voortaan een transactievergoeding vanaf de eerste werkdag, is er een ketenregeling ingesteld en verandert er van alles voor payrollwerknemers en oproepwerknemers.

Ondanks de grote veranderingen, blijkt dat er nog veel mensen eigenlijk niet precies weten wat de WAB inhoudt en wat er gaat veranderen. Ik spreek vandaag met Leonie van der Gun, gastlesdocent Werk en Inkomen bij de FNV. Zij vertelt ons meer over de veranderingen, hoe dit effect kan hebben op de werknemers/werkgevers en hoe de FNV tegen de nieuwe wet aankijkt.

Meer informatie over de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans en wat dit voor u zal betekenen? Neem een kijkje op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/plannen-kabinet-voor-meer-balans-tussen-vast-werk-en-flexwerk