Er gaat nog best wel een groot proces vooraf aan een bosje bloemen die je koopt in de bloemenwinkel. De man of vrouw van wie je het koopt heeft er waarschijnlijk al een hele dag opzitten.

De bloemen die Ruben Timmer inkoopt komen overal vandaan. Veel uit Frankrijk of Italië, maar de mooie tulpen die gestald staan voor zijn kraam komen van Nederlandse bodem. Door de goede connecties worden de bloemen geïmporteerd naar de veilig, maar de groothandel waar Bloemen van Ruben bij aangesloten is doet ook directe koop. Dit betekent dat mensen van de groothandel naar de bloementelers direct gaan. Op deze manier hoeven de aangesloten inkopers van de bloemen niet meer naar de klok, maar verkoopt de groothandel de bloemen via een webshop. Deze innovatie is ook een verklaring voor de vermindering van de bloemen inkopers die naar de veilig gaan.

Ruben komt al sinds dat hij een kleine jongen is bij de veilig, vaak meegenomen door zijn vader. Hij vertelt dat het toen er heel anders aan toe ging. ‘De koelcellen stonden prop vol en de mensen waren er in overvloed, dat ik nu wel anders.’ Ruben geeft nog steeds de voorkeur aan het gaan naar de bloemenveiling en vertelt dat hij het fijn vindt om de bloemen in het echt te zien voordat hij ze koopt. Wel doet hij ook aankopen bij de online webshop, maar alleen als het prijstechnisch aantrekkelijk is.