Politicus en vastgoedondernemer Wim Oostveen is zondagochtend overleden. Het was al langer bekend dat Oostveen slokdarmkanker had, maar sinds vorige week ging zijn gezondheid achteruit. Oostveen is 64 jaar geworden.

De ondernemer kocht decennia geleden grond waar nu Leidsche Rijn ligt. Oostveen ging er vanuit dat de grond hem veel geld zou opleveren. Zijn bedrijf Ovast is een grote speler in Leidsche Rijn. De ondernemer lag vaak overhoop met de gemeente, beide partijen hadden namelijk verschillende ideeën over hoe de wijk Leidsche Rijn vorm moest krijgen. Ovast bezit niet alleen in Leidsche Rijn maar ook in de rest van Nederland huurhuizen.

In 2013 besloot Oostveen de politiek in te gaan. Samen met voormalig CDA-raadslid Cees Bos richtten ze Stadsbelang Utrecht op. De partij haalde met een goede strategie twee zetels. Het ging niet altijd goed met Oostveen. Hij moest namelijk tijdelijk stoppen als gemeenteraadslid. Oostveen lag jaren met de gemeente in de clinch over bouwkavels in Leidsche Rijn en Papendorp. Hierop concludeerde de commissie Addink dat het verstandig zou zijn als Oostveen een keuze zou maken tussen de twee functies.

Voor zijn dood had Oostveen aangegeven dat zijn kinderen het bedrijf zouden overnemen. Het bedrijf heeft plannen om een gezichtsbepalend gebouw in Leidsche Rijn Centrum Noord te bouwen.