Na aanhoudende gevallen van vandalisme, brandstichting en geluidsoverlast heeft de gemeente Utrecht in overleg met het parkbestuur een oplossing gevonden voor de overlast in het Maximapark.

Een overlast telefoonnummer moet ervoor zorgen dat omwonende een korte lijn houden met de wijk én de gemeente. Nadat omwonende het nummer geraadpleegd hebben zal een team van buitengewone opsporingsambtenaren, ofwel BOA’s, afkomen op het incident. Echter is op tijd aankomen bij een incident voor de BOA’s niet altijd even makkelijk.

Wij spraken met Gerda Oskam. Zij woont al meerdere jaren in het park en is erg actief als vrijwilliger in het park. Het overlast telefoonnummer is op ieder moment van het jaar te bereiken voor het melden van overlast, maar volgens Gerda is het met name rond de jaarwisseling erg onrustig in het park.

 

 

De gemeente heeft al eerder gebruik gemaakt van een overlast telefoonnummer. Dit vanwege aanhoudende overlast op de Amsterdamsestraatweg. En met succes, want na de Amsterdamsestraatweg hebben nu ook het Domplein en dus het Maximapark een telefoonnummer om overlast te melden.

Het overlast telefoonnummer is via de gemeente alleen te verkrijgen voor omwonende van het Maximpark.