De gemeente Utrecht gaat meer speelruimtes en ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn bieden. Er wordt momenteel gewerkt aan plannen voor nieuwe ontmoetingsplekken, ook worden de huidige parken aangepast of verbeterd.

Jongeren tussen de 8 en 18 jaar moeten meer speelplaatsen krijgen. Volgens bestuurscommunicatieadviseur Karen Vlasblom van de gemeente Utrecht is er sprake van een hoge kinderdichtheid, met name in de leeftijdscategorie 12 t/m 18 jaar zijn meer voorzieningen nodig zoals ontmoetingsplekken. Wethouder Kees Geldof van project Leidsche Rijn zegt dan ook: ”Kinderen hadden eerst behoefte aan kleine speeltuintjes, grotere kinderen hebben behoefte aan grotere klimtoestellen en de oudere kinderen hebben meer behoefte aan ontmoetingsplekken”. Nieuwe plekken voor kinderen om te spelen en elkaar te zien komen vooral in parken en langs de groene routes in de wijk. Zo komen in park Hoge Wijde nieuwe voorzieningen en worden verschillende parken verbeterd of aangepast. De gemeente maakt de plannen samen met de jongeren en omwonenden over nieuwe speel- en ontmoetingsplekken. De projecten die er nu zijn, waaronder het park Hoge Weide, zijn te vinden via  Utrecht.nl .