Gemeente Utrecht heeft begin dit jaar aangegeven meer controles uit te voeren op loslopende honden en de ontlasting die hierbij komt kijken. In de regio Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern geldt dit dan ook, gemeente Utrecht zegt hierbij dat ze ook als het moet boetes zullen uitschrijven. Heeft gemeente Utrecht hier meer aan gedaan of worden de gebieden nog steeds bewandeld door loslopende honden en laten ze soms nog verassingen achter? Kim van Doornik eigenaresse van hondenuitlaatservice Beau Beau geeft ons een kijkje in de regio.

Kim van Doornik heeft al dertien jaar haar eigen hondenuitlaatservice Beau Beau waarmee ze drie keer in de week op pad gaat. Bij De Meern ligt dan ook een groot losloopveld voor de honden maar die moeten ze helaas delen met fietsers en bromfietsers. Dit is voor een hondenuitlaatservice zeker een risico als je met zeven honden op pad bent en de veiligheid altijd voorop staat.

In de omgeving zijn er hondentoiletten, speelweides en losloopvelden maar echt ideaal is de situatie niet. De weides hebben een opruimplicht maar die worden niet nagestreefd. Kim gaat zelf altijd het veld na met boterhammenzakjes op de dagen dat ze gaat wandelen en ruimt dan alles op.

Er zijn dus genoeg opties voor de honden om te ravotten, maar de echte losloopgebieden moeten ze vrijwel altijd delen met andere gevaren zoals fietsers en houtsnippers. De controles zijn er in de regio ook niet meer op geworden aangezien er op de veldjes die bedoeld zijn om te spelen nog steeds veel troep te vinden is.