3 Februari 2020 krijgt Miriam ter Horst de sleutel van haar nieuwe penthouse op de vierde en vijfde verdieping in de wijk Leidsche Rijn. Ze verhuist samen met haar studerende dochters. De reden van de verhuizing is de verandering van haar werkplek. Hierdoor is een lange reistijd ontstaan met haar nieuwe werkplek. Ze zit nu midden in het proces van verhuizen, hier komt nogal wat bij kijken.

Miriam zag de woning online en dacht gelijk, dit is mijn woning! Ze gaat een woning kopen, daarvoor gaat zij een hypotheek afsluiten bij de bank, net als vele andere mensen dat doen bij het kopen van een huis.

De bank verleent niet zomaar een hypotheek. Om een hypotheek te verkrijgen moet je een aantal aspecten opgeven, zoals het inkomen, eventueel schulden, of je vast in dienst bent of flexwerker bent. Miriam werkt voor twee bedrijven en is dus in dienst met een vast contract en heeft een goede CAO.

Wat komt nog meer kijken bij het kopen van een woning? Speelt bijvoorbeeld de lage rente stand ook een rol bij haar verhuizing proces? Is zij al bezig met het regelen van een lening? Ik vroeg het Miriam.