In Nederland zijn er zo´n 420.000 eenzame ouderen tijdens de feestdagen. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in in de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen. Ieder jaar proberen zij met de feestdagen actie´s te verzinnen, om de eenzaamheid een beetje minder te maken. Zo werd er dit jaar een kerstkaarten actie gehouden, waarbij iedereen kerstkaarten kon sturen die daarna verspreidt worden over de eenzame ouderen. Ook worden er ieder jaar kerstdiners georganiseerd.

Op 15 december 2019 vond een van deze Kerstdiners plaats in het Carlton President Hotel in Maarssen. Ruim 75 eenzame ouderen kwamen deze avond bij elkaar. Ook dit jaar heeft coördinator Henk van der Aar zijn best weer gedaan met de organisatie. Hij heeft dit Kerstdiner natuurlijk niet alleen mogelijk gemaakt, maar samen met tal van vrijwilligers. Wat opvallend is, is dat zij allemaal woonachtig zijn in De Meern. Ook veel van de eenzame ouderen zijn hier woonachtig. Het diner bestond uit een pompoensoep vooraf, kalfssukade met aardappelpuree als hoofdgerecht en een heerlijk desert namelijk een Cremeaux van witte chocolade en chocolade-ijs. Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door het hotel.

Aan het begin van de avond werd er een afspraak gemaakt. Niemand mocht naar huis, voordat hij of zij een afspraak gemaakt had om elkaar nog eens te zien. Op deze manier probeert het Ouderenfonds de eenzaamheid niet voor een avondje te verminderen, maar proberen zij eenzaamheid te voorkomen.