Op veel plekken is in een stad rond deze tijd een tijdelijke schaatsbaan geopend. Leidsche Rijn doet dat even anders, want daar staat in het hartje van de wijk bijna 1000 kerstbomen die een doolhof vormen.

Sinds 8 december is het een drukte van jewelste op het Brusselsplein. Het plein staat vol met kermisattracties, een oliebollenkraam en het kerstbomen doolhof waar jong en oud vol spanning en enthousiasme zoeken naar de uitgang. Marcel Kerkhoven van Agency X, de organisator van dit evenement, vertelt meer over de activiteiten en organisatie van het doolhof.

Voor de kerstbomen doolhof ging een goede voorbereiding aan vooraf. Dit was nodig omdat de organisator, Agency X,  zich moest aanmelden voor de evenementenkalender van de APV Utrecht. Hierin staat beschreven dat de burgemeester vóór 1 december de evenementen moet bepalen voor het volgende kalender jaar. Verder was de organisatie van de doolhof verbonden aan de verplichtingen van de APV Buitenevenementen. Deze stelt dat bij de aanvraag van het evenement duidelijk neergezet moet worden welke activiteiten plaats vinden en hoeveel bezoekers verwacht worden op het Brusselplein.