In 2014 kochten Abel Tattje en Maureen Baas "Metaal Kathedraal", gelegen te Meern, aan het water en tussen de weilanden. Het indrukwekkende gebouw staat in het teken van ecologie en milieu en wordt gebruikt om mensen te onderwijzen op deze gebieden. Naast de reguliere bezoekers komen ook grote bedrijven langs om het onderwerp ecologie en klimaat te bespreken. Met het gebouw proberen ze een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken door middel van informatie en inspiratie.

In Metaal Kathedraal zijn elke eerste zondag van de maand activiteiten, zoals bijvoorbeeld workshops en cursussen. Deze staan niet alleen in het teken van milieu en ecologie, maar ook kunst en cultuur komen aan bod in dit programma. In de tuin vindt u, naast een hoop kunstwerken, een circulaire proeftuin. Abel Tattje verteld over deze tuin en wat het belang en het doel hiervan is. Maar eerst wilde ik weten wat de “circulaire proeftuin” van Metaal Kathedraal nou eigenlijk is?

Wilt u zelf op onderzoek uit gaan in de tuinen van Metaal Kathedraal? Klik dan op de link hieronder voor meer informatie. https://www.metaalkathedraal.nl