Sandra Wissink geeft op vrijdag 6 april een workshop make-up. Hoe kun je het het best aanbrengen en hoe weet je welke kleuren bij jou passen? Ze geeft de workshop in De Tuinkamer op de Groenedijk 29 en het begint om 9:00.

Bij binnenkomst zijn alle dames al in de weer met oogschaduw terwijl ze douchekapjes ophebben. Sandra loopt rond en helpt mensen die het een beetje moeilijk vinden of als er een vraag is. De workshop wordt gehouden in een kamer die een beetje lijkt op een huiskeuken zonder fornuis. In het midden staat een grote witte tafel waar iedereen omheen zit en op de tafel staat van alles uitgestald; make-up, een kan water, wat hapjes en opgefrommelde make-up verwijderingsdoekjes.

Aan de grote witte tafel zitten zes vrouwen die deelnamen aan de workshop. Sandra is aan het uitleggen hoe je oogschaduw moet aanbrengen en hoe je twee kleuren kan mengen. ‘’De tweede kleur is meestal wat vuriger, dus dat is even schrikken.’’ Legt Sandra uit, en de dames gaan ermee aan de slag.

‘’Waar is de make-up remover?’’ Vraagt een deelnemer lachend. Blijkbaar is er iets niet helemaal goed gegaan.

‘’Als de ogen klaar zijn heb ik hier vier verschillende mascara’s. Waterproof, wonderlash…’’ ‘’Wonderlash?’’ Vraagt iemand. ‘’Ja, wonderlash. Dat is een mascara die verdikking aan je wimpers geeft.’’ Antwoordt Sandra en gaat door met de mascara’s opnoemen. Daarna gaan ze verder met hun wenkbrauwen. ‘’Wenkbrauwpoeder?’’ Wordt er verbaasd gevraagd. Sandra antwoord dat je met het poeder je wenkbrauwen een beetje meer volume kan geven en ze iets donkerder kan maken. ‘’Ik zie altijd van die jonge eiden met hele dikke en strakke wenkbrauwen.’’ Merkt een deelnemer op. ‘’Dat is nu heel hip ja, maar die trend sla ik even over.’’ Zegt Sandra lachend.

Na al het gelach over de wenkbrauwen worden de lippenstiften tevoorschijn gehaald. Iedereen loopt naar een tafeltje achterin om hun favoriete kleur uit te zoeken terwijl Sandra nog even instructies geeft om een passende lippenstift bij hun andere make-up te kiezen. Nadat iedereen weer op hun plaats zit legt Sandra uit hoe je met een ijsstokje en een lippenpenseel nog mooier en preciezer je lippenstift kan aanbrengen. Daarna is het tijd voor de rouge. Sandra doet het even voor en daarna mag iedereen zelf aan de slag.

Als iedereen klaar is en in hun spiegeltje het resultaat bewondert, zegt Sandra dat iedereen hun favoriete producten kan bestellen via een bestelformulier en ze legt de aanbieding van vandaag uit. Als je een bepaald bedrag uitgeeft krijg je ook nog een toilettas erbij. Alle deelnemers bladeren gezellig kakelend door het bestelformulier en kruisen aan wat ze willen bestellen. Er worden veel vragen aan elkaar gesteld, ‘’wat hebben jullie gebruikten welke kleur was dat ook alweer?’’

Nadat iedereen hun producten besteld heeft wordt er nagekletst en een van de vrouwen moet snel weg. Als iedereen op het punt staat om weg te gaan krijgen ze nog een goodiebag van Sandra met verschillende producten erin. Dan wordt er afscheid genomen en druppelen de deelnemers één voor een af, om het advies van Sandra op te volgen: ‘’Doe je make-up in kleine stapjes, dan wen je eraan. En iedereen heeft iets moois in zich wat je met make-up kunt accentueren.’’

de tuinkamer