Tegenwoordig leven we in een consumptiemaatschappij waarin er enorm veel gekocht wordt, maar ook veel wordt weggegooid.
Speelgoedwinkel Hout-doe in Leidsche Rijn centrum verkoopt duurzaam houten speelgoed, met het verkopen van houten speelgoed gaat dit tegen deze consumptiemaatschappij in.

Koen van Dijk, eigenaar van Hout-doe, gelooft in speelgoed van kwaliteit. Het speelgoed dat hij verkoopt gaat jarenlang mee, van generatie op generatie. Houten speelgoed is ook duurzaam, het kan namelijk gerecycled worden. Zo kunnen kinderen dus genieten van speelgoed, en misschien hun kinderen ook weer!

Hout-doe heeft meerdere winkels, onder andere ook in Schijndel en Den Bosch. De winkel in Leidsche Rijn ligt in het centrum op de Parijsboulevard 180.