Als je aan de wintermaanden denkt, denk je al gauw aan een lekkere warme chocolademelk voor de openhaard. Waar je minder snel aan denkt? Een koud softijsje van de ijssalon om de hoek. Maar wat gebeurt er eigenlijk met ijssalons en het personeel tijdens het winter seizoen? Hoe houden zij het hoofd boven water?

Onze verslaggevers Ruben Heimand, Ellemijn Aerts en Amber IJpelaar gingen op bezoek bij ijssalons in Leidsche Rijn. Al snel werd duidelijk dat de lokale ijssalon en pizzeria Italia er tijdens de wintermaanden voor besluit om geen ijs meer te verkopen, maar in plaats daarvan pizza’s over de toonbank laten glijden. De reden hier toe was de kwaliteit van het ijs. Doordat het animo voor ijs tijdens het laagseizoen daalt, wordt er minder verkocht en dus zal de versheid van het ijs achterblijven.

De redding voor de zaak is dan toch echt een extra product aanbieden. Op deze manier kan er winst gemaakt blijven worden en zal het personeel het werk kunnen blijven doen, ook in de winter.

Maar niet getreurd, ben je toevallig in de buurt van winkelcentrum Parkwijk te Leidsche Rijn; de cafetaria om de hoek laat de ijsmachine ook aanstaan wanneer de dagen weer korter worden!