Uw fiets staat niet meer op de plek waar u dacht dat u hem had geparkeerd. U telt de dagen en komt tot de volgende conclusie: het aangegeven termijn is voorbij. Uw fiets is door de gemeente gelabeld en meegenomen. Maar hoe krijgt u uw fiets weer terug? Rob Kreugel, manager van U-stal, legt uit hoe lang uw fiets op een plek mag staan voordat de gemeente deze verwijdert. Ook vertelt hij wat er gebeurt met wees-fietsen en hoe het proces van labelen tot ophalen precies in zijn werking gaat. In het fietsendepot staan de weggehaalde fietsen van heel gemeente Utrecht.

 

Het gemeentelijke fietsendepot van Utrecht is gevestigd aan Kanalenweg 50, hier kunt u zonder afspraak uw fiets ophalen. U dient aan te kunnen tonen, door middel van het tonen van een fietssleutel of aankoopbewijs, dat de fiets van u is. Komt u niet binnen het gestelde ophaaltermijn, dan wordt uw fiets verkocht aan opkopers. De gemeente wordt in dit geval namelijk de rechtmatige eigenaar.

Meer informatie kunt u vinden op: https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/verkeer/fiets/fiets-weg/gemeentelijk-fietsendepot/