‘’Het is écht nooit te laat om te doen wat je leuk vindt’’ aldus Arnaud Mooij. Pas op zijn 39e heeft Arnaud ervoor gekozen om aan de slag te gaan als fotograaf en zijn baan in de financiële sector op te zeggen. Iets wat naar eigen zeggen de beste keuze in zijn leven is geweest van alle keuzes die hij heeft moeten maken.

‘’Fotografie is mijn passie en je kunt mij hier iedere nacht voor wakker maken’’ vertelt Arnaud met een lach op zijn gezicht. Niet alleen Arnaud zelf, maar ook de mensen die hij vastlegt laten zien dat het nooit te laat te is om je passie achterna te gaan.

In zijn boek ‘Old Passioned’ legde Arnaud vier jaar lang markante en actieve ouderen vast. Als resultaat een boek dat bedraagt aan de verandering in de stereotypering die over ouderen heerst in Nederland. Terwijl wij vaak onze meningen over ouderen laten beïnvloeden door ouderdomsgebreken, zorgt Arnaud voor een andere kijk. Zelfs wanneer je op leeftijd bent kun je nog doen waar je als kind al van droomde. Modellen werk of het NK zwemmen winnen? Zelfs op je 75is het allemaal nog mogelijk, zolang de passie maar door je aderen blijft stromen.