Op 12 oktober om 14.00 was het zo ver, na een lange voorbereiding was het eindelijk tijd voor de eerste editie van Utrecht Stuitert. 10.000 Stuiterballen moesten een weg zien te vinden in het uitgezette parcours. Een evenement voor jong en oud dat zorgde voor een goede sfeer op het Brusselplein.

Utrecht stuitert is een initiatief van een Ronde Tafel groep uit Utrecht. Ieder jaar is het de bedoeling dat zij iets doen voor het goede doel. Dit jaar is het goede doel het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Door middel van de Stuiterballenrace wordt hiervoor geld opgehaald.

Het idee is simpel. Lootjes werden uitgedeeld bij de boodschappen, maar konden ook gekocht worden op de dag zelf. De stuiterballen zijn met hun kleuren gekoppeld aan de lootjes. Nadat de stuiterballen los gelaten werden zochten zij een weg door het uitgezette parcours. De prijzen werden gekoppeld aan de plekken waar de stuiterballen terecht kwamen. Hierna werden alle stuiterballen weer bij elkaar geveegd voor een tweede run.