Kunstenaars Theodor Harmsen en Jan Koren zijn tot 21 maart te zien met hun expositie 'Tussen Donker en Licht'. De 21 werken hangen in bibliotheek Vleuterweide.

Harmsen en Koren uit Vleuten, zijn al jaren buren van elkaar, maar kwamen er onlangs achter dat ze de passie voor schilderen delen. Dit doen ze allebei op een hele andere manier. Terwijl Harmsen zich verdiept in diverse literatuur voordat hij aan het werk gaat, schildert Koren beelden die hij in het dagelijks leven tegenkomt op een abstracte manier. Harmsen haalt zijn inspiratie uit historische verhalen, boeken en films. Toch kwamen de twee kunstenaars op het idee om samen een expositie te maken.

Harmsen heeft zijn schilderijen voor de expositie gebaseerd op een stuk van William Shakespeare, ‘The Tempest’. Hierin speelt Prospero de hoofdrol, een verbannen Hertog uit Milaan. Samen met zijn dochter Miranda woont hij op een eiland. Verschillende gebeurtenissen uit dit stuk zie je terug in de werken van Harmsen.

Werken van Theodor Harmsen

 

Werk van Jan Koren

 

Of de tentoonstelling succesvol is kan Harmsen nog niet zeggen. Hij vraagt een van de bibliothecaressen naar haar mening. ”Wat ik merk is dat bezoekers wel naar de schilderijen kijken en er soms ook wel belangstelling voor hebben, maar toch naar de bibliotheek komen om een boek te halen. Ik vind het kleurgebruik van de schilderijen indrukwekkend en zeker passend bij onze bibliotheek.”

De werken variëren in prijs van €250,- tot €1600,- en zijn nog twee weken te zien in bibliotheek Vleuterweide, op Burchtpoort 16.