Sinds de stopzetting van de studiefinanciering is het voor studenten van belang geworden zelf extra bij te verdienen en lenen. De meeste studenten doen dit door een bijbaantje in de lokale supermarkt of in het café om de hoek. Maar dit kan ook zeker een stapje verder gaan, wat dacht je van een bijbaan in een 5-sterren hotel in hartje centrum Utrecht?

Ik ben vandaag langsgegaan bij Bastiaan Bos, een 20-jarige student. Hij heeft onlangs nog zijn diploma van de Hotelschool gehaald, maar is inmiddels al weer begonnen aan een nieuwe studie. Momenteel zijn zijn pijlen gericht op het behalen van zijn nieuwe studie; Creative Business aan de Inholland Hogeschool Haarlem.

Tussen het harde studeren door, moet er als student natuurlijk ook ruimte gemaakt worden voor de leuke kanten van deze stressvolle levensfase; sociaal pieken en genieten van de feestjes met leeftijdgenoten. Helaas is dit alleen niet gratis en voor niets, net zo als ome DUO. Het geld moet tegenwoordig geleend of zelf verdiend worden.

Bastiaan verdient dit geld alleen wel een beetje anders dan de meeste studenten. In plaats van in een supermarkt werken, heeft Bastiaan ervoor gekozen om bij Karel V aan de slag te gaan, een vijf-sterren hotel in het centrum van Utrecht. Maar hoe combineer je zo iets eigenlijk met je studie? Is het het harde werken waard?