In het hart van Vleuten op de Hindersteinlaan is er elke dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur een markt. Op internet is er niet veel over te vinden, dus ik ging langs om jullie te laten weten of de markt een bezoekje waard is.

De markt is simpel te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal is het tien minuten reizen naar station Vleuten. Bus 28 is ook een optie, dan is de reis circa 25 minuten; iets langer dan met de trein. Doordeweeks rijdt bus 28 om de vijf minuten. Maak overigens niet de fout om -zoals ik dus- bij winkelcentrum Vleuterweide uit te stappen. Eenmaal bij het station aangekomen, moet je onder een brug door en is het ongeveer zeven minuten rechtdoor lopen. Loop in de richting van de kerktoren totdat je op het pleintje komt waar de markt plaatsvindt.

         

Het eerste wat me opviel was de kleinschaligheid. De kraampjes stonden recht naast elkaar midden op de parkeerplaats. Het waren in totaal elf kraampjes gevuld met verschillende producten zoals fruit, delicatessen, kip, kleding, patat, bloemen, brood, kaas, noten, gebakken vis en goud- en zilververkoop.

Terwijl ik rondliep, kwam de geur van gebakken kip, friet, vis en het geluid van gezellig geklets me tegemoet. Het was best druk voor een doordeweekse markt, zo stonden er een stuk of tien mensen bij de groentekraam.

De verkopers waren allemaal erg aardig en stonden open voor alle vragen waardoor ik me als klant erg op mijn gemak gevoelde. Verder kon je er ook lekkere hapjes proeven, zoals cake en gevulde speculaas. De invloed van lente en Pasen waren duidelijk te zien. Er waren bijvoorbeeld kaasschaapjes en cake-konijntjes.

Over het algemeen waren de producten niet zo duur. Het duurste wat ik heb gezien was een familiezak met vis voor €12,50. Ikzelf heb twee mini pizza’s voor slechts één euro gehaald, een koopje dus!

Verder kon je bij de meeste kramen met cash en pin betalen. Als je niet met pin kunt betalen is het ook geen probleem, omdat er tegenover de markt een pinautomaat staat. Verder is er op het plein ook een Albert Heijn, Hema, Kruidvat ect. Ikzelf vond dat erg handig, want daardoor kon ik ook nog even in die winkels rondkijken.

Mijn oordeel
Over het algemeen was het een schattige markt met alle benodigde producten. De prijzen zijn niet hoog en de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Ik miste wel een beetje het echte marktgevoel, omdat het er zo grijs en grauw bijstond, midden op die parkeerplaats. Verder hadden ze de locatie van de markt ook iets beter kunnen aangeven, omdat ik dus eerst bij het verkeerde winkelcentrum was gaan kijken. Het kledingkraampje vond ik wat overbodig, vooral met het koude weer. Niemand wil buiten in de kou kleding passen. Het goud- en zilverinkoop kraampje paste voor mijn gevoel helemaal niet bij deze markt. Verder vond de locatie in verband met andere winkels wel heel erg fijn en ben ik over het algemeen tevreden.
Deze markt is leuk om te bezoeken als je in de buurt woont en er een dagje Vleuten van wil maken. Woon je niet in de buurt dan is het naar mijn mening niet de moeite waard om langs te komen.