Bij de kruising van Musicallaan – Rijnkennemerlaan in de wijk Terwijde moeten camera’s gaan zorgen voor een betere verkeersveiligheid. De gemeente en de bewoners vinden dat het gebied veiliger moest worden.

Het gebied staat al een tijd onder vuur door de regelmatige aanrijdingen. De kruising ligt ook vlakbij een basisschool, waardoor het voor kinderen ook gevaarlijk is. De gemeente beloofde in februari om omwonenden te betrekken in het probleem en om een evaluatie naar voren te brengen door het gevaarlijke kruispunt. De periode van het testen van de verkeersveiligheid door middel van camera’s is nu afgelopen, zo meldt de Gemeente Utrecht. ‘’We gaan nu beoordelen of de maatregelen voldoende hebben geholpen. Dit doen we onder andere met behulp van cameraonderzoek’’, aldus de gemeente.

Door de gemeente is er een verkeerskundig bureau aangewezen om half mei op de kruising meerdere camera’s te plaatsen. ”De camera’s maken vervolgens een week lang opnames. De beelden gebruiken we om meer inzicht te krijgen hoe het verkeer zich gedraagt na de genomen maatregelen. We gebruiken de camera’s niet om te handhaven’’, aldus de gemeente. De resultaten worden op dinsdag 3 juli besproken met het verkeersbureau dat de opdracht heeft uitgevoerd, twintig omwonende mensen kunnen deelnemen aan deze werksessie.