In Leidsche Rijn Centrum geldt betaald parkeren. Vanaf vandaag geldt het voor meer gebieden dan tot noch toe. Betaald parkeren zal gelden van maandag tot en met zondag tussen negen uur ‘s ochtends en negen uur ’s avonds.

In de parkeergarage van Leidsche Rijn Centrum bedragen de kosten nu 2,50 euro per uur. De eerste twee uur kun je daar gratis parkeren. Bij de openbare weg is alleen het eerste uur gratis parkeren, het starttarief hiervoor is 2,58 per uur.

Het college van de gemeente geeft aan het betaald parkeren in te voeren om voor prettige en leefbare straten en pleinen te zorgen. Zij zien graag dat de parkeergarage in gebruik wordt genomen omdat er nog maar weinig parkeerruimte op straat over is voor fietsers en voetgangers. Hierom is ervoor gekozen door de gemeente om in de Brusselpleingarage de eerste twee uur gratis te mogen parkeren en op straat maar een uur.

In oktober 2019 vervalt het gratis parkeren op straat. In oktober 2019 gaat ook een nieuwe regeling voor de Brusselpleingarage, hier is dan alleen nog het eerste uur gratis parkeren. Dit zal gelden tot oktober 2021. De gemeente hoopt door dit beleid geleidelijk in te voeren dat Leidsche Rijn Centrum aantrekkelijk is voor bezoekers.

In samenwerking met ontwikkelaar a.s.r/vesteda is tevens ook afgesproken dat de prijs voor het parkeren in de parkeergarage altijd 50 cent lager zal komen te liggen dan het tarief op straat. De ondergrens hiervoor zal 2,50 euro zijn.

Gemeentelijke parkeerhandhavers zullen toezien op het naleven van het parkeerbeleid en waar nodig aan overtreders een boete uitdelen.