Morgen (1 november) brengt Gotu Jim zijn debuutalbum uit genaamd, Generation K. De rapper van nummers als Tweede Klas Shit en Oranje Etiket komt vrijdag met een album waar hij het afgelopen jaar hard aan heeft gewerkt, en volgens Jim “symbool staat voor onze generatie”.

Voorafgaand aan de luistersessie staan we met een groep van ongeveer 10 genodigden te wachten op Jim, die even daarvoor naar buiten was gelopen om nog even een paar biertjes te halen bij de Albert Heijn. Eenmaal binnen nemen we plaats in de studio waar het album is opgenomen. Nadat het bier is uitgedeeld, en de fles champagne is gepopt, begint Jim aan zijn introductie van het album.

“Het is iets persoonlijker dan mijn eerste EP, maar het is nog steeds de Gotu Jim saus die jullie gewend zijn” aldus Jim. Met zijn album tracht Jim een serieuzere sound te brengen, maar wel nog steeds zichzelf te blijven. Samen met zijn producer en beste vriend Ijsbrand, beter bekend als Ybra, heeft hij maar liefst 8 van de 10 nummers gemaakt. Naast Ybra zijn ook Faberyayo, Baby Boys en Cry terug te vinden op het album.

Hieronder is een audio slideshow te vinden, met daarin foto’s en filmpjes van de luistersessie. Op de achtergrond is een interview te horen die na afloop van het luisteren van zijn album is opgenomen. Ruben was bij de sessie en stelt hem onder andere de vraag of hij bang is om volgers te verliezen nu hij muziek maakt met een serieuzere sound.

2 november begint de Generation K tour. De tour trapt hij af in de kleine zaal van de Paradiso in Amsterdam. 30 november is hij te vinden in de EKKO, in Utrecht. Kaartjes voor de tour zijn nog beschikbaar, maar zijn schaars. Wees er dus snel bij mocht je hem live willen zien optreden.