VLEUTEN – De wildwest achtervolging van een 19-jarige jongeman door Vleuten eindigde in de nacht van woensdag op donderdag in een woning aan de Stationsstraat. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. De achtervolging haalde snelheden van meer dan 100 kilometer per uur.

De politie zette de achtervolging in op de Burgemeester van der Heidelaan, omdat de man met een hoge snelheid door Vleuten reed. Nadat de verdachte doorkreeg dat de politie hem wou aanhouden doofde hij zijn lichten en verhoogde hij zijn snelheid naar 110 kilometer per uur, dit meldt politiewoordvoerster Maren Wonder.

De verdachte verloor de macht over het stuur in de bocht op de Stationsstraat. Hierdoor knalde hij op enkele paaltjes waardoor zijn auto over de kop sloeg tegen twee geparkeerde auto’s voor een woning. Een van de auto’s knalde vervolgens tegen de gevel van de woning.

Verder meldde politiewoordvoerster Maren Wonder dat er twee bewoners aanwezig waren, zij kwamen met de schrik vrij. De verdachte is in hechtenis genomen en wordt vandaag verhoord. Uit onderzoek bleek dat er geen sprake was van verdovende middelen.