Midden tussen de huizen en andere bebouwing in het hart van Leidsche Rijn staat wel iets heel bijzonders. Namelijk, een kinderboerderij! Niet iets wat je zou verwachten zo middenin een woonwijk, maar juist daarom een bijzondere plek. Castellum Hoge Woerd is de gastheer van Kinderboerderij Steede Hoge Woerd. De boerderij is een van de vier onderdelen, die Castellum te bieden heeft. Met de Nationale Onderwijsweek en Dierendag nét achter de rug, wilt verslaggeefster Sophie de Bree graag weten hoe Steede Hoge Woerd dieren en educatie met elkaar verbindt. Zij praat op de boerderij met educatief medewerkster van Utrecht Natuurlijk, Esther Eshuis.

De kinderboerderij is van dinsdag tot en met zondag elke dag van 10 uur ’s ochtends tot 17 uur ’s middags geopend voor publiek.