LEIDSCHE RIJN – Leidsche Rijn wordt met de bouw  van het nieuwe centrum een populaire woonplek. Om de haverklap worden dan ook woonprojecten uitgevoerd, die in een mum van tijd zijn uitverkocht. Ontwikkelaar Heijmans Vastgoed ontwikkelt 125 nieuwe woningen naast het nieuwe centrum. De verkoop zal bij benadering in het eerste kwartaal van 2018 van start gaan.

Heijmans Vastgoed heeft de opdracht gekregen om hier zijn project te realiseren, omdat het zeer duurzame huizen zijn. Heijmans Vastgoed onderscheidt zich van andere ontwikkelaars omdat hij enkel zeer duurzame huizen ontwikkelen. “Duurzaamheid is allang geen stoffig begrip meer. Duurzaam wonen wordt gestimuleerd door de gemeente en de landelijke overheid. Consumenten willen op die manier graag een steentje bijdragen aan hun leefomgeving,” stelt Michiel Jongmans, commercieel regiomanager van Heijmans Vastgoed.

Jongmans verwacht dat de verkoop van de huizen goed zal gaan. “De woningmarkt maakt momenteel een positieve tijd door. Daarbij zijn deze gevarieerde woningen geschikt voor een brede doelgroep. De kleine appartementen zijn geschikt voor koopstarters, de grotere appartementen voor senioren en de stadswoningen voor gezinnen en thuiswerkers. Regio Leidsche Rijn maakt momenteel een grote ontwikkeling door, en wanneer het nieuwe centrum is gebouwd zal het nog populairder worden. De oude stad Utrecht is om de hoek, maar is prijstechnisch veel duurder om te wonen dan in Leidsche Rijn Centrum.”