TERWIJDE– Het fenomeen Airbnb is de laatste jaren flink populair geworden in Nederland en ook in Leidsche Rijn. Airbnb.nl laat zien dat er op dit moment meer dan 60 kamers, appartementen en huizen worden aangeboden in Leidsche Rijn. Deze groei heeft flink wat kritiek gekregen en dan vooral uit de hotelsector. Petra Dongelmans, eigenaresse van Bed and Breakfast de Buitenhof, verteld dat zij meerdere hoteleigenaren kent die niet tevreden zijn met de nieuwe ´prodigy´ binnen de verhuursector.

 

Dongelmans is zeven jaar geleden begonnen met het bedrijf dat een lange periode gezien werd als een ´gewone´ BnB en geen Airbnb. De laatste periode is toch ook zij de site gaan gebruiken ¨wij moeten met de tijd mee en het is altijd handig om je bedrijf op zoveel mogelijk plekken te adverteren¨. Toen zij voor het eerst zich aanmeldde is ze toch even gaan twijfelen, want ze was het niet helemaal eens met de gebruiksvriendelijkheid, maar nu, na een paar updates, is het een stuk beter. ¨Wij krijgen vrij weinig huurders door Airbnb, bnb.nl is de site waar we het langst op staan en waar we dus ook de meeste aanmeldingen binnenkrijgen¨, verteld Dongelmans over hoe efficiënt Airbnb.nl nou eigenlijk werkt voor hun bedrijf.

De prijs van een gemiddelde Airbnb-kamer ligt vaak lager dan die van een gemiddeld hotel. Op de vraag over of er sprake i van een prijsoorlog, antwoord de eigenaresse ¨in het begin wel, maar nu eigenlijk minder. ´Echte´ BnB´s bieden vaak meer aan voor het geld, dus dan mag de prijs ook wel wat hoger liggen.¨