VLEUTEN-DE MEERN- Op het strand aan de Haarrijnseplas wordt het, nu het weer steeds warmer wordt ook steeds drukker. Dat betekend ook dat er meer werk te doen is voor de jongens van het EHBO. Een sneetje hier en een blauwe plek daar, Quentin de Ronde (17) en Lieven S. (22) weten er alles van.

¨Ons werk hangt er helemaal vanaf hoe druk het is. Soms, zoals vandaag wanneer er nog niet ongelooflijk veel mensen op het strand zijn, is het vrij rustig werken¨ verteld Lieven S. over hoe een normale dag voor hun eruitziet. Juli is de maand waarin het echt druk wordt voor de jongens, er worden op de drukste dagen wel 8000 bezoekers verwacht. ¨Er komen vooral mensen uit de directe omgeving naar het strand, dus dan spreken we over mensen uit Vleuten en de Meern, maar s´ zomers hoor je ook veel mensen Engels praten¨ zegt Quentin de Ronde over waar de bezoekers nou eigenlijk vandaan komen. De jongens, die vooral functioneren als handhavers, zijn niet de enige die vandaag een oogje in het zeil houden. Aan de andere kant van het 600 meter lange strand zitten twee andere collega´s.

Deze zomer wordt de vijfde editie van het festival Strand op de strandzone van de plas georganiseerd. 25 en 26. Augustus gaat het feest van start. Als bezoeker kan je muziek verwachten in de genres 90´s en 00´s dance en pop/rock.